Inschrijving
Wij werken via het centraal aanmeldpunt voor kinderopvang van Stad Antwerpen (KOZA).
Klik op de knop om je online te registreren op de KOZA. Klik daarna in de rechterbovenhoek op aanmelden en maak je A-profiel aan.
Stappenplan inschrijving:
-
Met je A-profiel kan je via de KOZA een aanvraag indienen voor het opvanginitiatief van jouw keuze. Je kan ook meerdere aanvragen indienen.
-
Na de inschrijving via de KOZA zal je een mail ontvangen of de betreffende onthaalouder al dan niet een plaats vrij heeft of wordt er een alternatief voorstel gedaan. Je krijgt de contactgegevens van de onthaalouder en er wordt gevraagd om binnen de week contact op te nemen met haar voor een kennismakingsgesprek.
-
Indien je tevreden bent met het opvangadres kan je dit bij ons bevestigen telefonisch of per mail. Nadien kan de inschrijving bij ons op kantoor of digitaal in orde worden gebracht. Als je de opvang niet wenst, moet je ons ook contacteren zodat wij de plaats opnieuw open kunnen zetten voor anderen.
Beschik je niet over een e-ID kaartlezer, of heb je hulp nodig bij je zoektocht?
Op maandag en donderdag kan je langskomen zonder afspraak tussen 13.00 uur en 16.00 uur op ons kantoor, wij helpen je graag verder. Je kan uiteraard ook een afspraak maken.
Dossier
Als je op kennismaking bent geweest bij een onthaalouder, vragen wij je om ons te contacteren (telefonisch of per mail) en ons door te geven of je al dan niet geïnteresseerd bent in de opvang, zodat wij een plaats voor je kind kunnen reserveren of de plaats opnieuw open kunnen zetten voor anderen.
Nadien wordt het dossier van je kind in orde gebracht. Het dossier wordt maximaal twee maanden voor de start van de opvang in orde gebracht. Je brengt best volgende documenten mee:
-
Attest inkomenstarief van Kind en Gezin (Mijn Kind en Gezin) OF identiteitskaart en pincode
-
Attest van gezinssamenstelling (fgov.be) OF identiteitskaart en pincode
-
Contactgegevens van noodpersonen
-
Contactgegevens van huisarts en kinderarts
De ouders worden geïnformeerd over de werking van de dienst en de verantwoordelijken trachten het opvangaanbod af te stemmen op hun verwachtingen. Zij worden ook op de hoogte gebracht van alle wijzigingen in de werking van de dienst.
De ouder is verantwoordelijk om alle wijzigingen door te geven aan de dienst en aan de onthaalouder. Dit zowel over gegevenswijziging, scheiding, medische gegevens, … De dienst waakt erover dat de verzamelde persoon- en medische gegevens efficiënt worden beheerd met respect voor de privacy van de onthaalouders, ouders en de kinderen.
Indien je de opvang wenst stop te zetten, dien je dit vier weken op voorhand te melden aan de dienst en de onthaalouder. Zoniet kan er een verbrekingsvergoeding aangerekend worden.
Wat mee te brengen?
U dient volgende items mee te brengen naar de onthaalouder:
-
Luiers
-
Vochtige doekjes
-
Reservekledij
-
Thermometer
-
Koortswerend middel
-
Fopspeen en eventueel een knuffel
-
Zalf voor luieruitslag