top of page

De onthaalouder doet opvang in haar eigen woning. Ook zijn er twee groepsopvang initiatieven bij de dienst voor onthaalouders regio Antwerpen. Al onze onthaalouders hebben een hart voor kinderen en een groot respect voor ieders eigenheid.

Wat doet een onthaalouder?

​

​

​

De onthaalouders worden opgevolgd door de verantwoordelijke die op regelmatige tijdstippen onverwachts op huisbezoek komt. Ook kan elke locatie zorginspectie van Kind en Gezin over de vloer krijgen. Elk opvanginitiatief werd vergund door Kind en Gezin en volgt de regelgeving.

Kandidaat onthaalouder?

1. Een kandidaat onthaalouder kan steeds haar motivatiebrief en CV doorsturen naar info@dvoantwerpen.be. De kandidatuur zal besproken worden op de teamvergadering. Indien zij/hij in aanmerking zou komen, wordt hij/zij uitgenodigd voor een verkennend gesprek.

2. Na dit verkennend gesprek zal de kandidaat een kennisvragenlijst meekrijgen die hij/zij dient terug te mailen voor de afgesproken datum indien hij/zij nog interesse heeft om te werken als onthaalouder. Er vindt nog een huisbezoek plaats met een verantwoordelijke als kennismaking met de woning van de kandidaat onthaalouder. Een toestemming van de huurwoning is ook verplicht. Nadien wordt hij/zij opnieuw uitgenodigd op het kantoor voor het invullen van een kennisvragenlijst.

3. De kandidaat kan pas starten als hij/zij de module ‘kennismaking met de gezinsopvang’ en ‘werken in de gezinsopvang’ heeft gevolgd indien het diploma niet voldoet aan de vereisten van kind en gezin. Vanaf 2024 is een diploma kinderzorg verplicht.

Meer informatie?

Neem zeker een kijkje bij Onthaalouder. Iets voor jou? | Gazet van Antwerpen (gva.be)

 

Als onthaalouder werkt men in een Sociaal statuut | Kind en Gezin.

​

Je kan ook gaan kijken naar volgende websites voor meer informatie: http://www.ikwordonthaalouder.be/ of op Veelgestelde vragen Hoe word ik onthaalouder? | Kind en Gezin

bottom of page